Vilken attityd har du?

image79

Mwila är grym på att prata och hon har noterat att många i Sverige är experter på att blanda starkt kaffe. Då hon får i uppgift att skapa en station för Röda Korsets Ungdomsförbund under Urix Åsiktsfestival, kombinerar hon helt enkelt de två styrkorna och har därmed också en annan fördel - en kreativ idé.
  

- Välkommen till livets fontän, säger hon när en massa nyfikna samlas kring henne.

Bland alla skyltar, loggor och flaggor verkar alla dras just till hennes anonyma glasvaser fyllda till hälften med kaffe.

- Det här symboliserar våra attityder till hiv och aids, förklarar hon engagerat medan hon sakta tömmer ett par muggar med vätska i de två olika vaserna.

Den ena muggen innehåller mörkt kaffe, den andra klart, rent vatten.

- Om vi inte förändrar våra attityder, kommer vi aldrig kunna hindra spridningen av aids, men om var och en ändrar oss så gör vi tillsammans en stor förändring, förklarar hon.

Den ena vasen förblir lika mörk som tidigare, men i den andra har vattnet blandat sig med kaffet och gjort nyansen betydligt ljusare.


För mig känns det som om hon även förklarar nyttan med Urix . Festivalen riktar sig till ungdomar som vill förändra samhället och samlar 1000 personer mellan 13-18 år från hela Sverige.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0