Önskningar kan slå in

Idag fick Jenny ett sms från sin parkamrat med uppmaningen:


"Don't forget to bring me something nice."


Vi får hoppas att hon blir glad över vänskap, engagemang och en symbolisk svensk souvenir.


image10

Det visade sig senare att Jennys mamma Rosa passande nog hade mailat en berättelse om att gåvor kan komma från de mest oväntade håll:


"Måste berätta en kul historia om en händelse som inträffade för 10 år sen. Bengt hörde den när han lyssnade på Karlavagnen på radio igår.


Det var ett par pojkar i Stockholm som hade en hamster som de brukade leka med, bl a lät de den åka med ett modelltåg ibland. En gång gjorde de en fallskärm som de satte på den för att släppa den från balkongen. Men - det var en för bra skärm så han föll inte utan vinden tog den och förde bort hamstern. Pojkarna hittade den inte.


Men - en mamma och hennes lilla dotter befann sig på Hötorget. Dottern önskade sig en hamster och bad till Gud varje kväll att hon skulle få en. Plötsligt pekar hon upp i himlen och säger "där kommer min hamster!" Tyvärr fastnade den i ett träd, men man kallade på polis som kom och tog ner den, oskadd. Flickan blev lycklig, och hon fick massor av grönsaker mm av försäljarna på Hötorget.


Just detta hade stått i tidningen efter ett par dagar, men pojkarna eller deras föräldrar hade inte läst det. Allt uppdagades dock så småningom efter flera år, på nåt sätt när ngn ringt Karlsvagnen. Kul va?? Att sånt kan hända! Verkligheten överträffar dikten..."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0