Kartlägg vad du kan med ELD

Idag har vi fått lära oss om första hjälpen. Mikael som är koordinatör i Malmö fick sin fot lindad av Erika som är projektledare för YPD.


image12

Mikael har bland annat ansvar för att fixa värdfamiljer och arbetsplaceringar för oss som ska bo i Malmö under utbytets andra halva. Det var jättekul att träffa honom, så nu ser vi fram emot att komma tillbaka till Sverige i mitten av april.


Ett annat spännande möte idag var det med Meanrith Binn från Kambodja som berättade om hur det var att leva i landet under Pol Pots styre. Det var en gripande berättelse som vi inte kunde slita oss från. Om vi inte hade haft ett så späckat schema hade vi nog fortsatt att lyssna i timmar...


Vi har även fått lära oss om ELD  (Experience learning description) som är en metod för att beskriva informellt lärande. Vi deltagare som vill får dokumentera situationer under utbytet som vi tycker att vi utvecklas av. Med hjälp av en samtalsledare kartlägger vi sedan vilka egenskaper och förmågor vi visade i den situationen. Det hela dokumenteras i ett intyg som vi kan använda för att själva se hur vi har utvecklats, eller för att komplettera en arbetsansökan med. Eld skulle garanterat fylla en viktig funktion i andra projekt också, så kolla in det du med!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0